Заподозреният като основен организатор на отвличането и убийството на 14-годишното момиче

...
Заподозреният като основен организатор на отвличането и убийството на 14-годишното момиче
Коментари Харесай

Кой е издирваният от Интерпол Палчо, отвлякъл 14-годишното дете?

Заподозреният като главен уредник на отвличането и убийството на 14-годишното момиче от Скопие и 74-годишният мъж от Велес Люпчо Палевски-Палчо се търси с интернационална заповед, заяви Министерство на вътрешните работи в Северна Македония, представено от Българска телеграфна агенция.

Роденият на 12 декември 1964 година в Скопие Палевски е напуснал Северна Македония, заяви през днешния ден министърът на вътрешните работи на страната Оливер Спасовски на конференция, в която изнесе детайлности по случая с 14 годишното момиче, което се търсеше от 27 ноември и през вчерашния ден е било намерено простреляно край Скопие. Случаят провокира съществено напрежение в страната, през всички дни, в които изчезналото момиче беше търсено.

Палевски е водач на партия " Десна " и уредник на митингите пред българското посолство през лятото на 2022 година, откакто беше оповестена контрактуваната преговорна рамка. Според министър Спасовски и останалите обвинени за отвличането и убийството на 14 годишното момиче са членове на същата партия, която се афишира срещу НАТО и Европейски Съюз.

Палевски е спорен предприемач и един от основателите на градската мафия, а името му за първи път става известно, когато градоустройствените проекти на скопския квартал Дебър Маало, от където е и отвлечено момичето, се трансформират и от дребни фамилни къщи в сърцето на Скопие стартират да никнат здания, а постройката пред която бе отвлечено момичето е издигната от Палевски, написа " 360 градуса ". 

Заради многочислени медийни въпроси, от Министерство на вътрешните работи в Северна Македония изпратиха известие, в което се споделя, че през 2019 година против Палевски е повдигнато наказателно дело за нелегално подслушване и звукозапис, както за оскърбление на полицейски чиновници. През 2020 година е подаден сигнал за нелегално владение на оръжие или взривни субстанции и неспазване на здравните разпореждания по време на зараза, през 2005 година - за корист със служебно състояние и власт и подправяне на документи, през 2002 година - за погрешно съобщаване за осъществено закононарушение, а през 2000 година - за укриване на налози, пише .

Според Оливер Спасовски Палевски е напуснал Северна Македония на 30 ноември с автомобил, съпроводен от юриста си и се е отправил към Белград, а на идващия ден - за България. Българското Министерство на вътрешните работи, обаче заяви, че няма данни такова лице да се намира на територията на България.

В изявление за телевизия Телма, юристът на Палевски сподели, че го е закарал до Белград, защото Палевски нямал автомобил и се върнал назад, а Палевски му споделил, че отива на обзор и " в случай че всичко е наред ще се върне назад, а в случай че не е - ще замине за Истанбул ".

Междувременно бащата на 14-годишната Ваня Гьорчевска, за който на конференцията през днешния ден беше казано, че е показал на Палевски по кое време момичето излиза единствено от вкъщи си, беше доведен в съда в Скопие по предварителното произвеждане. Прокуратурата желае неговото задържане под стража, както и за останалите трима арестувани, оповестяват медиите в Северна Македония. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР